Екскурсія студентів до пивного ресторану «Аltbier»


У ХТЕФК ДТЕУ спеціальність «Пивні та винні технології» одна з самих креативних і затребуваних. Ми щиро вдячні генеральному директору родини ресторанів «Аltbier» Сергію Коваленко та Віктору Ващуку за надану можливість доторкнутися до секретів пивоваріння, що сприяє розвитку кулінарного мистецтва в Україні.

Студенти коледжу 10 грудня 2019 відвідали майстер-клас з виробництва крафтового пива, який проводив відомий пивовар Віктор Ващук у пивному ресторані «Аltbier». Вони не тільки спостерігали процес варіння пива, але й брали активну участь в його приготуванні. Студенти пізнали особливості своєї майбутньої професії, узнали всесвітню історію виробництва пива й особливості його варки в Україні. Майстер пивоваріння Віктор Ващук поділився секретами варки деяких сортів крафтового пива та організував його дегустацію. Студенти коледжу були у захваті від побаченого та можливості отримати нові знання за своїм майбутнім фахом.


Практика студентів — важлива складова навчально-виховного процесу та обов’язковий компонент освітньо-професійної програми на здобуття кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста. Під час її проходження у студентів формуються професійні уміння та навички, розширюється світогляд, систематизуються теоретичні знання та практичний досвід.

На економічному відділенні навчаються студенти за спеціальностями: бухгалтерський облік, фінанси і кредит, економіка підприємства, комерційна діяльність. Практика студентів економічного відділення складається з трьох видів практик: навчальної, технологічної та професійної.

Мета навчальної практики, яка проводиться у комп’ютерному класі коледжу, полягає у набутті практичних вмінь та навичок, поглибленні й закріпленні теоретичних знань за допомогою MS Excel. Під час проведення практики студенти розв’язують економічні задачі, які у майбутньому необхідні для їх професійної діяльності.

Технологічна та професійна практика студентів економічного відділення коледжу проводиться на базах практики ТОВ «Метро Кеш енд Кері Україна», ТОВ «Караван-Харків», ВАТ АБ «Грант», Харківська філія ВАТ АБ «Укргазбанк» тощо. Проходження технологічної та професійної практики на підприємствах-базах практики дозволяє студенту збирати та здійснювати аналітичне опрацювання інформації, яка необхідна для виконання звіту з практики, а також у майбутньому при виконанні курсових робіт, доповідей, рефератів, науково-дослідних робіт.

Студенти спеціальностей «Виробництва харчової продукції» «Зберігання, консервування та переробка м’яса» за період навчання в коледжі проходять навчальну, технологічну та переддипломну практику.
Коледж співпрацює з провідними сучасними підприємствами м Харкова та області, а також підприємствами, що знаходяться на Південному узбережжі Криму.
Співпраця базується на довгострокових угодах про співробітництво та організацію взаємовідносин між сторонами, а саме:

  • використання матеріально-технічної бази підприємств для професійно-практичної підготовки кадрів і стажування педагогічних працівників;
  • впровадження адресної підготовки кадрів для підприємств;
  • забезпечення високого рівня безперервної практичної підготовки,
  • створення умов для професійного розвитку і професійної самореалізації
  • студентів і випускників;
  • організація та проведення усіх видів практик для студентів, розробка тематики курсових робот спрямовані на розв’язанні реальних фінансових, організаційних, економічних та технологічних проблем підприємства;
  • спільне виконання науково-дослідних та проектних робіт;
  • надання додаткових освітніх послуг з професійної орієнтації, технологій
  • ефективного працевлаштування і психологічної підтримки з метою
  • ефективного вирішення питань зайнятості.

Традиційно на засідання екзаменаційної комісії запрошуються представники підприємств, що є базами практики. Великим попитом на регіональному ринку праці користуються випускники коледжу, які мають змогу бути працевлаштовані на провідних підприємствах галузі міста та області.

Продовжуємо розповідати Вам про студентів ХТЕК КНТЕУ, які проходять практику на середземноморському узбережжі Туреччини!

От теории к практике!

Практика в Турции — это нечто особенное!

Можливість подорожувати — мабуть найбільше благо та джерело натхнення з усіх можливих!